NEN1090

CE-Markeringen en NEN-1090

 

HSPRO Consultancy helpt producenten van staal en aluminium constructies bij het voldoen aan de Europese richtlijnen met het behalen van het NEN1090 certificaat. Per 1 juli 2014 is het, in het kader van de Verordening Bouwproducten (CPR) en de Europees geharmoniseerde productnorm EN 1090-1, wettelijk verplicht een CE-verklaring op te stellen voor stalen en aluminium constructiedelen die belasting dragend in een permanent bouwwerk worden ingezet en in het handelsverkeer worden gebracht binnen de EU.

Tevens biedt HSPRO Consultancy een extra service aan om het geheel compleet te maken en uw organisatie geheel te ontlasten met bijkomende verplichtingen zoals: Lascertificaten en NEN 3140/2484 keuringen. Hierbij zijn LMK’s en LK’s verplicht die wij voor u kunnen afnemen, beproeven door een geaccrediteerde instantie en laten uitvoeren bij u op locatie. Dit heeft een voordeel dat dit in een korte tijd bij u op locatie wordt gerealiseerd.

Certificeringen en CE-markering

Afhankelijk van de organisatie zal er een ‘mix’ van redenen zijn bij de keuze van certificatie

Eisen van uw klanten, wet- en regelgeving en de overheid

Het bezitten van een of meerdere certificaten is steeds vaker een levervoorwaarde. Door certificatie maakt u aantoonbaar dat  uw bedrijf de geschikte partner voor uw klanten is. 

Voor de overheid is het belangrijk om te weten dat uw organisatie risico’s beheerst en de geldende wet- en regelgeving naleeft.  Certificaten tonen aan dat dit adequaat gebeurt.

Meer zekerheid  met HSPRO Consultancy

HSPRO Consultancy verzorgt alle activiteiten en begeleidt uw certificering of CE-markering zonder dat uw organisatie belast wordt. Wij verzorgen desgewenst de benodigde trainingen en bieden uw management een grotere zekerheid dat risico’s goed zijn geïdentificeerd, beheerst  worden en u uw producten met vertrouwen in de markt kunt zetten.

 • Het volledig uit handen nemen van alle activiteiten voor een certificering
 • Ondersteuning voor deelactiviteiten
  • Analyse van de standaard en de voor uw organisatie van toepassing zijnde eisen (Compliancy Matrix)
  • Opstellen van Kwaliteitshandboeken en Procedures
  • Het geven van opleiding en Training (op uw of onze locatie)
  • Het uitvoeren van  interne en leverancier audits
  • Het voorbereiden en begeleiden van de audit door de certificerende instantie

 

Wilt u meer weten over onze vorm van begeleiding of over deze norm? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende offerte of kennismakingsgesprek.

 

Expertise:

Technische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. HSPRO blijft deze ontwikkelingen graag een stapje voor. We gaan deze uitdaging aan door extra inspanningen te leveren, te innoveren, intensieve samenwerking en kennis te delen. Onze ingenieurs binnen de industrie en machinebouw hebben diepgaande interesse in de vakgebieden: werktuigbouwkunde, industriële productontwikkeling, elektrotechniek en technische bedrijfskunde.

HSPRO Bibliotheeksystemen Lees verder


HSPRO Consultancy Lees verder